21 Haziran 2010 Pazartesi

helicobacter pylori

beni tanıyan arkadaşlarım bilirler, midemden şikayet edipdururum hep.
meğerse davetsiz misafirlerim varmış midemde de haberim yokmuş

size tavsiyem;
sürekli bulantınız, şişkinliğiniz ve midenizde bir ağırlık hissiniz varsa;
çikolatadır dondurmadır o gibi şeyler yedikten sonra mideniz size rahat vermiyorsa, hemen kendinize ülserdir reflüdür gastrittir tanılarından koymayın.
bu belirtilerin nedeni midemizin bu gizli sakinleri olabilir. tedavisi yapılmadıgında bu hastalıklara da neden olabilir tabiki hatta mide kanserine bile..

üre nefes testi yada endeskopiyle görülebilirler ki üre nefes testini öneririm:)

sağlıcakla kalın..

7 yorum:

  1. üç tane hapı aynı anda kullandınmı :)

    YanıtlaSil
  2. evet 1i spazm giderici
    1i mide koruyucu
    1i de antibiyotik ki savaşımızdaki silahlarımız bu antibiyotikler..
    benim kullandıgım 1000 mg,zaten hassasım 500 mg üstü antibiyotiklere, ben bile sarhoş gibi oluyorsam içtikten sonra, gözle görülmeyen o mikroplar hayli haylli ölür pisluklar naletler

    YanıtlaSil
  3. Bilgeyi tanıyan arkadaşlarından biri olarakk midesinden şikayet edip dururmuş yalan inanmayın böle şeylere, ben böle bişey duymadım.Bilge portakalı soymuş baş ucuna koymuş bir yalan uydurmuş:))
    Davetsiz misafirleri konusuna gelince,
    kendisi her ne kadar çikolatanın, yok efendim dondurmanın aşırı tüketiminden dolayı bu helikobakter pilorilerin misafirliğe geldiğini sölesede asıl sorunun farkında deildir.YD HABER AJANSI'ndan alınan son bilgilere göre (kesinlikle yalan deildirr adamlar araştırmış) adı geçen kişinin mide ağrılarına sebep olan bu helikobakter pilorilerin can eriğinden kaynaklandığını açıklamışlardır.Türkiye'de Prunus Domastica olarak bilinen can eriği sabah-ögle-aksam yenildiginde ciddi mide ağrilarina neden olmaktaymış bunu ben sölemiyorumm koskoca YD HABER AJANSI sölüyorr:)
    Açıklanan bilgilere göre, göze en çok çarpan bilgi ise Bilge'nin Türkiye'deki erik stoklarının yarısını tüketmiş olmasıdır.Belkide Bilge, ta mart nisan ayından beri asker yolu gözler gibi can eriği yemeyi bekleyenlerin ahını çekiyordur…Büyük ihtimal can eriğini yiyememiş olanların yapmış olduğu bir saldırıdır bu kim bilir…:))
    Neyse, arkadaşımızı yapmış olduğu bu çirkin davranışından dolayı kınıyoruzz, ama bir o kadar da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz kendisine… defolun gidin lenn helikobakter pilorislerr:=))

    YanıtlaSil
  4. "kendisi her ne kadar çikolatanın, yok efendim dondurmanın aşırı tüketiminden dolayı bu helikobakter pilorilerin misafirliğe geldiğini sölesede asıl sorunun farkında deildir."
    Yılmaz Demirhan'ın bu çirkin sözleri durumu anlamadığının göstergesidir. bunlardan kaynaklanmıyor durum yıldo len, hayret bişey onlardan yiyince ağrı perçinleniyor :D
    yememek lazım yani..

    can eriiği konusuna gelince zaten mevsimi gecti moralim bozuk, ceryan kesik, yüreğimde antalya...

    ama bir noktada katılıyorum; erikleri yıkamadan yedim hep düzenli olarak, sabah ögle akşam :D
    belki de haklılık payın var :D

    YanıtlaSil
  5. erikleri yıkamadan yediğinn için seni bir kez daha kınıyorumm:D

    bu kadar kınandığınn yeterr:D

    YanıtlaSil
  6. Yılmazcığım bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Direk yukarıdaki "Kötüye Kullanım Bildir" linkine tıklayıp şikayet ettim.Böyle halkımızı kandıran kişilere karşı taviz vermemeliyiz. Az kalsın çikolatayı, dondurmayı bırakacaktım, neyseki erik imiş sebep. Sen halkı bilgilendirmeseydin bu kız yaz başında çikolata ve dondurma sektörüne ciddi bir darbe vuracaktı az kalsın.
    Ve Yılmaz gene günü kurtardı. Sağolasın halk kahramanı, sağolasın yaman yiğit...

    YanıtlaSil
  7. ya bırakın allasen..

    bir gün gerçekler gün yüzüne çıkacak ve hepiniz ve hepiniz benden özür dileyeceksiniz...

    YanıtlaSil